Leren beleggen: 7 gratis online bronnen

IIris 30 januari 2024 07:07

Beleggen kan een uitdagend terrein zijn voor nieuwkomers. Het leren van de basisprincipes en het begrijpen van strategieën kan je echter helpen potentiële opbrengsten te maximaliseren en risico's te minimaliseren. Dit artikel belicht 7 gratis online bronnen waar je kunt leren beleggen.

1. Online cursussen

Er zijn tal van gratis online cursussen die nuttige inzichten en kennis bieden over beleggen. Sites zoals Coursera en Khan Academy bieden gratis cursussen over beleggen en financiën die zowel beginners als gevorderde beleggers kunnen helpen. Er zijn ook gespecialiseerde beleggingscursussen beschikbaar op sites zoals Udemy.

2. Beleggingsplatforms

Beleggingsplatforms zoals eToro en Plus500 bieden niet alleen handelsmogelijkheden, maar ook educatieve bronnen zoals tutorials, webinars en artikelen over beleggen.

3. Beleggingsapps

Apps zoals Bux en Peaks bieden gebruikers de mogelijkheid om te leren beleggen terwijl ze daadwerkelijk investeren. Ze bieden ook educatieve content om gebruikers te helpen hun beleggingsvaardigheden te verbeteren.

4. Beleggingsboeken

Er zijn talloze boeken beschikbaar die waardevolle inzichten bieden in investeringsstrategieën en -principes. Veel van deze boeken zijn gratis beschikbaar in digitale vorm.

5. Beleggingstutorials

YouTube en andere sites bieden gratis video-tutorials die uitleggen hoe je kunt beleggen. Deze tutorials zijn vaak erg behulpzaam voor beginners.

6. Beleggingswebinars

Veel financiële instellingen en onderwijsplatforms bieden gratis webinars aan waar je kunt leren over beleggen. Deze webinars variëren van beginnersthema's tot geavanceerdere onderwerpen.

7. Beleggingsforums

Forums zoals Beursig en Reddit bieden een plek om vragen te stellen en advies te krijgen van andere beleggers. Deze forums zijn ook een geweldige plek om te leren van de ervaringen van anderen.

Het leren beleggen kan in eerste instantie ontmoedigend lijken, maar met de juiste bronnen kan iedereen het leren. Of je nu een beginner bent die op zoek is naar basisinformatie, of een meer ervaren belegger die zijn kennis wil uitbreiden, deze 7 online bronnen kunnen je helpen om je beleggingsvaardigheden te verbeteren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.