Groen beleggen: wat het is en hoe je eraan begint

JJelle 28 september 2023 07:06

Ben je geïnteresseerd in beleggen en wil je je geld op een duurzame manier laten groeien? Dan is groen beleggen wellicht iets voor jou. In dit artikel leer je meer over wat groen beleggen is, de voordelen, de risico's en hoe je kunt beginnen.

Wat is groen beleggen?

Groen beleggen, ook wel bekend als duurzaam beleggen of ethisch beleggen, gaat over het investeren in projecten of bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan het milieu of de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan beleggen in hernieuwbare energie, duurzaamheidsprojecten of bedrijven die een bovengemiddelde focus hebben op milieu en sociale verantwoordelijkheid.

Voordelen van groen beleggen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan groen beleggen. Hier zijn enkele van de meest opvallende:

  • Impact: Door groen te beleggen, help je bij te dragen aan een betere wereld en een duurzamere toekomst. Je fondsen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het ontwikkelen van hernieuwbare energiebronnen of het verbeteren van de energie-efficiëntie.
  • Belastingvoordelen: In sommige landen, zoals Nederland, zijn er belastingvoordelen verbonden aan groen beleggen. Deze kunnen helpen om je rendement te verhogen.
  • Diversificatie: Groen beleggen kan je portfolio diversifiëren. Het kan een goede manier zijn om risico's te spreiden en je blootstelling aan traditionele markten te verminderen.

Risico's van groen beleggen

Zoals bij elke vorm van beleggen, zijn er ook risico's verbonden aan groen beleggen. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • **Marktrisic

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.