7 tips voor het veilig online beleggen

IIris 14 november 2023 07:06

Beleggen is een geweldige manier om je geld voor je te laten werken. Maar met de komst van online beleggen, zijn er ook nieuwe uitdagingen en risico's. Daarom hebben we 7 tips voor het veilig online beleggen samengesteld. Deze tips helpen zowel beginners als ervaren beleggers om hun beleggingsactiviteiten veiliger te maken.

1. Kies een betrouwbaar beleggingsplatform

Het beleggingsplatform dat je kiest, kan een groot verschil maken in je veiligheid. Zorg ervoor dat het platform gereguleerd is door een erkende financiële autoriteit en een goede reputatie heeft. Enkele platformen die aan deze criteria voldoen, zijn 'DeGiro', 'BinckBank' en 'eToro'.

2. Gebruik sterke wachtwoorden

Sterke wachtwoorden zijn essentieel voor de veiligheid van elk online account, en dit geldt zeker ook voor je beleggingsaccount. Zorg ervoor dat je wachtwoord uniek is en een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens.

3. Wees bewust van phishing

Phishing-aanvallen zijn een veelgebruikte methode van cybercriminelen om toegang te krijgen tot je account. Wees altijd op je hoede voor verdachte e-mails of berichten die vragen om persoonlijke informatie of inloggegevens.

4. Houd je apparaten up-to-date

Zorg ervoor dat je computer, smartphone en andere apparaten die je gebruikt voor online beleggen, altijd zijn bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsupdates.

5. Gebruik een veilige internetverbinding

Het is niet verstandig om te beleggen via een openbare wifi-verbinding, omdat deze vaak minder veilig zijn. Gebruik altijd een beveiligde, privé-internetverbinding voor je beleggingsactiviteiten.

6. Maak gebruik van tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag toe aan je account. Hierbij moet je naast je normale wachtwoord ook een code invoeren die je per sms of via een app ontvangt.

7. Doe regelmatig veiligheidschecks

Het is een goed idee om regelmatig veiligheidschecks te doen van je beleggingsaccount. Controleer bijvoorbeeld of er geen onbekende transacties zijn gedaan.

De onderstaande tabel geeft een overzicht van deze 7 tips voor veilig online beleggen.

Nr. Tip
1. Kies een betrouwbaar beleggingsplatform
2. Gebruik sterke wachtwoorden
3. Wees bewust van phishing
4. Houd je apparaten up-to-date
5. Gebruik een veilige internetverbinding
6. Maak gebruik van tweestapsverificatie
7. Doe regelmatig veiligheidschecks

Door deze tips te volgen, kun je jezelf beter beschermen tegen de risico's van online beleggen en zo je beleggingservaring verbeteren. Onthoud dat veiligheid altijd voorop moet staan bij elke vorm van beleggen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.