3 manieren om je kinderen te leren over beleggen

JJelle 11 februari 2024 07:06

Het is nooit te vroeg om te beginnen met het onderwijzen van kinderen over geld en beleggen. Het is een essentiële vaardigheid die hen kan helpen om een financieel gezonde toekomst op te bouwen. Hier zijn drie effectieve manieren om je kinderen te leren over beleggen.

1. Begin met de basis

Begrijp wat geld is en hoe het werkt

De eerste stap in financiële educatie is het uitleggen wat geld is, hoe het wordt verdiend en hoe het wordt uitgegeven. Dit kan worden bereikt door ze betrokken te maken bij eenvoudige financiële beslissingen zoals boodschappen doen of sparen voor een speelgoed dat ze willen.

Inleiding tot beleggen

Zodra ze begrijpen wat geld is, kun je ze de basis van beleggen leren: koop iets met de verwachting dat het in de toekomst meer waard zal zijn. Je kunt dit illustreren met voorbeelden uit het dagelijks leven, zoals het planten van een zaadje en het zien groeien tot een plant.

2. Gebruik interactieve tools en apps

Er zijn veel apps en online tools beschikbaar die kinderen kunnen helpen beleggen te begrijpen. Deze apps maken het leren leuk en interactief, en sommige bieden zelfs de mogelijkheid om met nepgeld te beleggen om ze een idee te geven van hoe beleggen werkt.

Hier zijn enkele populaire beleggingsapps voor kinderen:

  • GoHenry: Een app die kinderen leert over geld verdienen, sparen en uitgeven.
  • RoosterMoney: Een app die kinderen helpt hun zakgeld te beheren en te leren sparen en uitgeven.

3. Maak het een familieactiviteit

Beleggen hoeft niet saai te zijn. Maak er een familieactiviteit van waarbij iedereen betrokken is. Dit kan zo simpel zijn als het bespreken van financieel nieuws tijdens het avondeten, of het opzetten van een fictieve aandelenmarkt competitie.

Onthoud dat het doel is om je kinderen een gezonde houding ten opzichte van geld bij te brengen en ze voor te bereiden op een financieel gezonde toekomst. Het is belangrijk om het leren leuk en interactief te houden, en om te beginnen met de basis voordat je overgaat op complexere onderwerpen zoals beleggen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.