3 manieren om je geld veilig te beleggen

JJelle 21 augustus 2023 15:02

Bij het beleggen van je geld wil je natuurlijk dat je investering veilig is. Maar hoe doe je dat? Er zijn verschillende manieren om je geld veilig te beleggen, elk met hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreken we drie van de beste opties.

Beleggen in vastgoed

Een van de meest traditionele manieren om je geld veilig te beleggen, is door te investeren in vastgoed. Dit kan het kopen van een huis om te verhuren zijn, of het investeren in commercieel vastgoed. Vastgoed is een relatief veilige investering omdat de waarde van onroerend goed over het algemeen stijgt. Bovendien kan je huurinkomsten genereren, wat een stabiele inkomstenstroom is.

Beleggen in aandelen

Een andere populaire optie is het beleggen in aandelen. Het voordeel van aandelen is dat je, als het bedrijf goed presteert, een potentieel hoog rendement kunt behalen. Het nadeel is dat aandelen volatieler zijn en er een risico bestaat dat je je investering verliest. Het is dus belangrijk om je portfolio goed te diversifiëren en niet al je geld in één bedrijf te investeren.

Soorten aandelen Risico Potentieel rendement
Large-cap aandelen Laag tot gemiddeld Gemiddeld tot hoog
Mid-cap aandelen Gemiddeld Hoog
Small-cap aandelen Hoog Zeer hoog

Beleggen in obligaties

Tenslotte kan je ook overwegen om in obligaties te beleggen. Obligaties zijn schuldbewijzen van een overheid of bedrijf. Het risico is relatief laag omdat de uitgever van de obligatie verplicht is om de obligatie op de vervaldatum terug te betalen. Het rendement is echter doorgaans ook lager dan bij aandelen.

Onthoud dat beleggen altijd risico's met zich meebrengt en dat het belangrijk is om een gediversifieerd portfolio te hebben. Zoek altijd professioneel financieel advies voordat je besluit om te beleggen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.